[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul „Petiții on-line” a fost lansat astăzi de CNAM
18 Iulie

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a lansat astăzi un serviciu pentru depunerea on-line a petițiilor. Scopul noii aplicații este de a ajuta beneficiarii sistemului AOAM să expedieze petiții și să primească răspuns la acestea, fără a fi nevoie să se deplaseze la sediul CNAM sau la oficiul postal, transmite CURENTUL.

Aplicația poate fi accesată pe site-ul instituției. Aceasta conţine un formular care va fi completat de petiționar. Acesta va  introduce în cîmpurile libere datele de contact şi conţinutul petiţiei. De asemenea, va putea să anexeze documente constatatoare în susţinerea cererii sale.

Petiţiile urmează a fi examinate în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării, iar cele care necesită o studiere şi examinare suplimentară – în 30 de zile, răspunsurile vor fi expediate la adresa electronică indicată în mesaj.

CNAM înregistrează anual, prin poştă tradiţională şi e-mail, peste 300 de cereri şi petiţii. Numărul acestora s-a dublat în prima jumătate a anului curent comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013. Cele mai multe solicitări vizează dificultăţile întîmpinate de cetăţeni în procesul de înregistrare la medicul de familie, calitatea serviciilor medicale prestate, preparatele incluse în lista medicamentelor compensate.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților