[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul Fiscal de Stat a lansat un noul serviciu electronic
31 Martie

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS) a lansat un noul serviciu electronic – ”Contul Curent al Contribuabilului”. Acesta va ajuta contribuabilii să ia cunoștință on-line de situaţia lor fiscală, fără deplasarea la oficiile teritoriale ale IFPS, transmite CURENTUL.

ŞefuI IFPS, Ion Prisăcaru a precizat că s-a lucrat foarte mult la elaborarea acestui produs informațional, iar lansarea lui a fost posibilă grație suportului financiar acordat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională(USAID).

Instrumentul electronic respectiv va permite cunoașterea informației fiscale, impozitele achitate, restanțele, calcularea penalităților și alte aspecte privind relațiile contribuabililor  cu bugetul public național.

Serviciul ”Contul curent” este disponibil gratuit pentru deţinătorii semnăturii de autentificare fiscală.”Nu va fi nevoie de ridicarea fișei personale, cum se făcea pînă în prezent. Deci vor fi reduse costurile contribuabililor ce ține de achitarea impozitului, vor economisi timpul și va fi securizate mai bine datele cu caracter personal”, a specificat Prisăcaru.

Prezent la eveniment, William H. Moser, Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, a spus că este mîndru că USAID a contribuit la lansarea acestui serviciu important pentru R. Moldova. Potrivit lui, aceasta va ajuta la facilitarea implementării agendei de e- Guvernare și ameliorarea mediului de afaceri. De asemenea, vor fi diminuate riscurile în ceea ce privește comiterea actelor de corupție, iar cetățenii vor beneficia de informații care pînă în prezent erau disponibile doar inspectorilor fiscali.

La rîndul său, ministrul Finanțelor, Anatol Arapu a salutat punerea în practică a unor astfel de servicii electronice, dar și-a exprimat doleanța ca cei mai buni și cei mai mari contribuabili, de rînd cu cei mai răi plătitori, să fie aduși la cunoștința  opiniei publice.

Adrian Pancu

Inapoi la arhiva noutaților