[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serviciul de raportare fiscală „Declaraţie electronică” integrat cu mecanismul guvernamental de semnare „MSign”
23 Ianuarie

În prezent, prin serviciul „Declaraţia electronică” peste 30 000 agenţi economici expediază către autoritatea fiscală cca 1,2 mln. de documente doar în format electronic, făra a le mai imprima pe hârtie şi fără a se deplasa la Serviciul Fiscal de Stat pentru a le depune, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat al Î.S. „Fiscservinform”.

Potrivit sursei, întru asigurarea autenticităţii documentelor electronice prin aplicarea diferitor tipuri de semnături existente astăzi în Republica Moldova, specialiştii I.P. „Centrul de Guvernare Electronică” în comun cu echipa Î.S. „Fiscservinform” au racordat acest sistem de raportare la serviciul electronic guvernamental de semnătură digitală „MSign”.

Metoda nouă de aplicare a semnăturii pe raportul creat în serviciul electronic „Declaraţie electronică”, presupune că după accesarea butonului „Semnează”, contribuabilul va fi redirecţionat spre platforma msign.gov.md, în cadrul căreia va alege tipul semnăturii pentru a raporta electronic către Serviciul Fiscal de Stat.

Astfel, corespunzător imaginii prezentate mai jos, se va utiliza:
1. Opţiunea „Semnătura Fiscală” din caseta nr. 1 pentru a semna cu semnătura electronică eliberată la momentul conectării la serviciile electronice fiscale;
2. Opţiunea „Semnătura Digitală” din caseta nr. 2 pentru a semna cu semnătura electronică eliberată de Î.S. „Centrul de Telecomunicaţii Speciale”;
3. Opţiunea „Semnătura Mobilă” din caseta nr. 3 pentru a semna cu semnătura mobilă eliberată de operatorii de telefonie mobilă.

sign
Actualmente, printre serviciile electronice fiscale care utilizează platforma msign.gov.md pentru semnare, se numără „e-Factura”, ,„Declaraţie electronică” pentru persoane fizice şi persoane juridice respectiv. Racordarea serviciilor enunţate la mecanismul guvernamental de semnare „MSign” – se înscrie în acţiunile Serviciul Fiscal de Stat orientate spre modernizare, prin exploatarea potenţialului digital disponibil astăzi în societate. Astfel, procesul vizează stabilirea unei comunicări cu contribuabilii printr-o infrastructură eficientă, stabilă şi sigură, care să le motiveze spre dezvoltare şi extindere.
Sursa: www.fiscservinform.md

Inapoi la arhiva noutaților