[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Rezultatele serviciului „e-Factura” la doar trei luni de la lansare
27 Mai

În doar trei luni de la lansare, 826 de companii au optat pentru gestiunea electronică a facturilor, abonîndu-se la serviciul „e-Factura”. În perioada de referință au fost generate 1907 de facturi, dintre care au fost finisate 1858, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat al Î.S.”Fiscservinform”.

Potrivit sursei citate, recordul în ceea ce privește valoarea totală fără TVA a unei facturi înregistrează la momentul actual 1 490 317 lei. Totalul sumei de facturare pentru perioada de referință se ridică la 25 589 294,01 de lei și Total TVA 3 958 853.51 de lei.

„Asimilarea „e-Facturii” este mai pronunțată în țările membre a UE. Iar de curînd, cu aprobarea de către Parlamentul European a Directivei 2014/55/UE privind facturarea electronică în domeniul achizițiilor publice s-a realizat un pas enorm spre crearea unei piețe unice digitale în Europa. Aplicarea standardelor armonizate în țările membre va rezolva problemele de interoperabilitate economică și va reduce costurile pentru companiile participante la comerțul transfrontalier”, se menţionează în comunicat.

În Republica Moldova serviciul „e-Factura” este implementat în 3 etape: etapa pilot (11.03.2014), etapa experimentală (01.06.2014) și etapa industrială (01.01.2015) – prima etapă fiind deja în finalizare.

Mentenanţa tehnică a serviciului este asigurată de către specialiştii Î.S. „Fiscservinform” – în vederea întreţinerii şi asigurării funcţionării continue a acestuia.

„e-Factura” este destinată în special mediului business, iar printre principalele beneficii pe care le aduce se numără:

AICI puteți vizualiza mai multe detalii despre serviciul „e-Factura”.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților