[ X ]
[ X ]
[ X ]
Republica Moldova a semnat acordul de aderare la ETSI. Vezi care sunt avantajele!
26 Martie

Republica Moldova a devenit membru-observator al Institutului European de Standardizare în Telecomunicații. O decizie în acest sens a fost semnată pe 18 martie 2014, la Mandelieu, Franța, informează Curentul.md.

Inițiativa de aderare a țării noastre  la ETSI  aparține Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC)  care în urma consultării mediului de afaceri din sectorul TIC,  instituțiilor subordonate MTIC, au sesizat anumite avantaje, cum ar fi scăderea prețurilor prin eliminarea unor bariere tehnice  în calea comerțului liber, reducerea birocrației și creșterea volumului schimburilor comerciale după aplicarea standardelor europene.

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a declarat că: „Prin aderarea R. Moldova la această organizație sunt create oportunități pentru aplicarea standardelor de înaltă calitate și valorificarea multidimensională a potențialului relațiilor cu UE, având drept finalitate integrarea europeană”.

Cu această ocazie, MTIC va aplica standardele și reglementările tehnice internaționale pentru programul Serviciului național pentru apeluri de urgență 112 și Ghidul privind modulele de recepție digitală a televizoarelor recomandate pentru utilizare pe teritoriul Republicii Moldova.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților