[ X ]
[ X ]
[ X ]
Orarul de lucru al birourilor de evidență și documentare a populației ar putea fi extins
19 Martie

Orarul de lucru a secțiilor de evidență și documentare a populației, în caz de necesitate, ar putea fi extins. Anunţul a fost făcut de ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, transmite CURENTUL.

Potrivit demnitarului, acest lucru s-ar putea întîmpla din cauza creșterii numărului de persoane, care doresc să-și perfecteze pașaport biometric și ca urmare a deciziei Guvernului privind asigurarea condițiilor pentru schimbarea pașaportului de tip sovietic până la 1septembrie 2014.

Pașaportul poate fi perfectat la orice birou indiferent de locul de trai, secțiile de evidență și documentare Centru din Chișinău, Bălți și Comrat lucrează inclusiv în zilele de odihnă, conform unui orar în special. În plus, cetățeanul poate urmări în regim on-line situația de la birourile de documentare și alege oficiul unde nu sunt rânduri.

Pavel Filip a informat și despre facilitățile acordate la schimbarea pașaportului de tip sovietic cu buletin de identitate.

”Procedura este gratuită. În același timp, persoanele născute până în anul 1945, pot schimba pașaportul sovietic fără prezentarea certificatelor de stare civilă. În cazul persoanelor grav bolnave și imobilizate, poate fi solicitat oficiul mobil, care se va deplasa la domiciliul solicitantului, conform listelor alcătuite de asistenții sociali, medicii de familie și autoritățile publice locale”, a specificat ministrul TIC.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților