[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldovenii au făcut o pasiune pentru online. Iată cîte site-uri noi au apărut în 2014!
16 Februarie

Numărul de înregistrări a domeniilor (.md) a crescut considerabil în 2014 și va continua să crească în 2015,  transmite CURENTUL.

Potrivit administratorului  Î.S. „MoldData”, Dorian Bodiu cele mai solicitate servicii sunt  înregistrările în zona „.md”.

„Pe durata anului 2014, prin intermediul întreprinderii, au fost efectuate în total aproximativ 6600 de înregistrări noi ale numelor de domenii. Astfel, în 2014 numărul de înregistrări s-a majorat cu  25 % în comparație cu 2013, iar cea mai mare pondere de înregistrări se află în zona „.md” (aproximativ 90 %)”, a precizat Dorin Bodiu.

Referitor la preţul înregistrării numelui de domeniu variază în funcție de costul acestuia la care se adaugă cheltuielile de înregistrare şi menţinere.

„Tariful mediu pentru înregistrarea şi menținerea anuală a unui nume de domeniu în zona „.md” constituie 39 de dolari. Însă, costul înregistrărilor prestate de „MoldData” variază de la 10-12 dolari (în cazul numelor de domenii de tip .com, .net, .org) până la 70 de dolari (pentru numele de domenii de tip: .ro, .tv)”, a adăugat administratorul.

Faptul că în 2014 domeniile „.md” au fost mult mai solicitate ca-n anii precedenți, îi determină pe responsabilii companiei nu doar să mențină ritmul, dar totodată și diversificarea serviciilor.

„Pentru anul 2015 ne propunem să asigurăm o creştere cu aproximativ 5-10% a numărul de înregistrări, precum şi să extindem prin aplicare în cadrul serviciilor prestate a înregistrărilor pentru noi tipuri de domenii generice (new TLDs) de genul: .style, .video, .restaurant, .name etc. Într-un alt context, conform cerinţelor pieţei, Întreprinderea planifică diversificarea serviciilor de găzduire dedicată, de genul: collocation, servere virtuale şi servicii de tip „cloud” „, a menționat Dorin Bodiu.

CURENTUL.md menționează: La compania ,,MoldData”, companii pe lângă înregistrările în zona „.md”, prin intermediul schemei de reselling, se mai efectuează înregistrări şi reînregistrări în cadrul următoarelor zone (TLDs: top level domains): de tip generic (.com, .info, .org, .net, .biz, .prom, .tv), de tip „country code”(.ro, .ru, .de).

Natalia Moraru

Inapoi la arhiva noutaților