[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aleșii poporului beneficiază de cele mai moderne sisteme de comunicare în sediul renovat al Parlamentului
29 August

Î.S. „Centrul de telecomunicații speciale” (CTS) a asigurat sediul Parlamentului cu un sistem de telecomunicații modern, care corespunde ultimelor cerințe de calitate și tendințe mondiale de transmisie a datelor. Platforma informațională implementată de CTS  reprezintă un soluție  de comunicare unificată ce integrează mesageria instantă, prezența audio-video și permite utilizatorilor să se conecteze virtual de oriunde și oricînd, prin intermediul PC-ului, tabletei, telefonului sau al unui browser de Internet. De acest lucru s-au putut convinge şi cetăţenii care au participat, pe data de 27 august 2014, la Ziua ușilor deschise în sediul renovat al Parlamentului, transmite CURENTUL. 

“Modernizarea sistemului telecomunicațional  în  Parlament aduce avantaje considerabile în eficientizarea activității deputaților, contribuind  la optimizarea proceselor de comunicare în cadrul instituției”-  a  subliniat  Serghei POPOVICI, Director general, Î.S. “Centrul de Telecomunicații Speciale”.

În  contextul acestor schimbări telefonia fixă a  fost înlocuită de telefonia IP, ceea ce înseamnă costuri mai mici pentru infrastructură, o creștere în calitatea convorbirilor, o scădere a prețurilor pentru apeluri și un spectru  funcțional mult mai vast.

Beneficiile  soluției  implementate sînt evidente, în primul  rînd “telefonul IP” poate fi utilizat  oriunde exista o conexiune la internet. Aceasta înseamnă ca numărul de telefon de birou poate fi luat în călătorii, pastrînd  același  numar de apel. Prin urmare cheltuelile de roaming  se exculd  automat, deoarece apelurile pot fi direcționate oriunde în lume mulțumită caracteristicilor softului implementat.

Potrivit CTS, modernizarea sistemului telecomunicațional în Parlament este o realizare inovativă, deoarece are implicații atît tehnologice, cît și financiare și chiar sociale, contribuind  la optimizarea proceselor de comunicare și eficientizarea activității aleșilor poporului.

Inapoi la arhiva noutaților