[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) „Dimineața pe răcoare”: La fitness cu Grigore Mocreac, producător TV, scenarist, regizor
17 Iulie

Producătorul NTV Moldova, Grigore Mocreac, este noul protagonist al proiectului lansat de CURENTUL – „Dimineața pe răcoare”.

Grigore Mocreac a început să practice sportul încă în anul 2005. A făcut o pauză după 5 ani, iar din 2014 s-a apucat serios să ducă un mod sănătos de viață. Ce alte pasiuni mai are aflați din interviul de mai jos.

C.: De cât timp mergeți la sală?

G.M.: Am avut o perioadă când am prietenit cu sportul foarte activ, începând din anul 2005 și până în anul 2009 – 2010. Apoi au fost careva cauze din care am fost nevoit să abandonez sportul spunând că problema ar fi partea financiară, dar a fost lenea, să zicem, mai mult. În 2014 am revenit în lumea sportului și acuma deja al doilea an, în fiecare săptămână, fac sport.

C.: Ce exerciții faceți?

G.M.: Am început în 2014 mai lejer, doar cu jogging-ul. Îl practic în fiecare dimineață. După care am adăugat bazinul, paralel a fost și fotbalul cu prietenii odată în săptămână, miercurea. Deja doi ani la rând jucăm fotbal și pe urmă am început din 2015 la sală, practic în fiecare săptămână.

C.: Faceți sport doar la sală?

G.M.: Nu numai la sală. Ceea ce astăzi a fost, exercițiile cros – fit, este pentru întărirea organismului, să fie mai în tonus, le fac trei ori pe săptămână, dimineața la ora 7. În afara orelor de sport, la Valea Morilor îmi place să fac sport în week-end  – 4 km sau, când sunt mai bine dispus, 10 km. Fotbalul miercurea la un teren deschis  și boxul în această sală.

C.: În ultimul timp ați slăbit vizibil, aceasta se datorează sportului?

G.M.: Eu aș spune că numai sportul nu este suficient. Ca să obținem un succes, să putem arunca kg în plus, suntem nevoiți să avem și un regim alimentar. Mănânc de toate, dar mănânc mai des, porții mai mici. Pe parcursul săptămânii nu prea îmi permit dulciurile, dar odată în săptămână, cel puțin sâmbăta sau duminica, neapărat trebuie să-mi cumpăr și o prăjitură. Și mai mult apă, 2-3 litri de apă pe zi sunt necesare pentru ca organismul să poată lucra mai bine.

C.: Ați spus că alergați la Valea Morilor, care este cea mai mare distanță parcursă?

G.M.: 11 km.

C.: Ce alt tip de sport vă pasionează?

G.M.: Eu cred că este suficient. Fotbalul, boxul, înotul, alergarea și sala de forță eu cred că e suficient. Dar, știți cum, pasiunile se schimbă cu timpul, trece o perioadă de timp și simt că deja aș mai încerca ceva.

C.: Vă place să vizionați un anumit tip de sport la televizor?

G.M.: Fotbalul este în top, este numărul 1. De exemplu, foarte mult îmi plac jocurile olimpice de iarnă.

C.: Ați vizionat Campionatul European?

G.M.: Campionatul European a fost pentru mine un eșec, să zicem așa. Cu toate echipele cu care am ținut eu, au retrogradat, au plecat de la acest campionat. Am început cu Croația, a plecat Croația. Am ținut cu Belgia și ea a plecat. În orice caz Italia sunt favoriții mei pe parcursul a mai multor ani, tot au plecat. Foarte mult m-am bucurat de succesul Țării Galilor și Islanda, tot au plecat și până la urmă am ținut cu Franța și ea a pierdut finala, cu părere de rău.

C.: Credeți că Portugalia nu a meritat acest trofeu?

G.M.: Nu, eu nu sunt de așa părere. Eu consider că echipa care ajunge undeva, ea merită. Nu contează ce parcurs a avut. Eu aș dori ca echipele noastre de fotbal ale naționalei Moldovei, chiar și cu așa parcurs, dar să ajungă departe. Dacă Islanda poate, de ce n-am putea și noi?

C.: Ce sfaturi aveți pentru cei care încă nu s-au apucat să practice sportul?

G.M.: Să ieși măcar 2-3 ori pe săptămână să alergi. Nu trebuie mult – 10-20 de km, dar 3-4 km dimineața pe răcoare cred că ar fi deja un pas înainte. Și un regim alimentar: mai puțină bere, mai puțin alcool și totul o să fie bine.

Foto/Video: Grigore Golubovschi
Reporter: Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților