[ X ]
Natalia Gherman – susținătoarea unui proiect care aduce arta mai aproape de oameni
20 August

Un nou proiect inovativ s-a lansat duminică, 17 august, printr-o expoziție de artă contemporană. Astfel, companiile care vor să-și decoreze interiorul cu opere de artă realizate de cei mai promițători artiști din Republica Moldova o pot face deja datorită proiectului „Vintage”, transmite CURENTUL.

Astfel, companiile au posibilitatea de a arenda pe un termen de la 6 la 18 luni lucrările de artă ale maeștrilor precum Andrei Mudrea, Nikifor Svirstuhin, Ștefan Coman și Tatiana Frunze, cît și de către generația tînără: Cristina Golovatic, Alexandru Danu, Alin Vărticeanu și Adrian Moraru.

Totodată, proiectul oferă și o eventuală posibilitate de procurare a lucrărilor de artă.

Fondatorii proiectului, Traian Chivriga, Daniel Bîlici și Alexandru Marinat susțin că Vintage are toate șansele să resusciteze arta din Republica Moldova și să susțină artiștii noștri naționali pentru a fi recunoscuți și apreciați atît în cadrul țării, cît și peste hotarele ei.

Printre susținătorii activi ai acestui proiect social se numără, Natalia Gherman – Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Iakov Tihman – fostul director general al “Efes Vitanta”, Stela Moldovanu – directoarea Art-salonului molDeco,  Alexei Guțaga – fondatorul proiectului „Hai la țară” și Camera de Comerț Americană în Republica Moldova.

În context, ministrul Natalia Gherman a menționat că „împreună cu echipa din spatele proiectului Vintage vom promova arta țării noastre peste hotarele țării și cred că odată cu Integrarea Europeană, noi o să reușim acest lucru”.

În aceeași ordine de idei, Alexei Guțaga este de părere că ceea ce își propune această echipă e o revoluție în domeniul artei.

„Artiștii nu pot să se realizeze, trebuie să aștepte mult timp pînă o galerie de artă le va accepta lucrările, vor plăti sume exorbitante pentru promovare, pe cînd Vintage o face absolut gratis și momentan”,opinează Alexei Guțaga.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților