[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ziua Națională a Culturii sărbătorită la Chișinău! Vor avea loc mai multe evenimente
15 Ianuarie

În R. Moldova astăzi este marcată Ziua Națională a Culturii și 167 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, transmite CURENTUL.

Cu acest prilej, vor fi organizate mai multe evenimente pe întreg teritoriul țării. În R. Molodva sunt prezenți mai mulți oaspeți din România – scriitori de la Iași și din centrele culturale românești.

Ministra Culturii, Monica Babuc, a spus că prezența oaspeților de peste Prut în această zi demonstrează că aparținem aceluiași neam.

„În această zi, în care ni l-a dăruit pe Eminescu, sărbătorim și aici, și peste Prut, împreună istoria culturii noastre. Asta demonstrează că trăim într-o spiritualitate, că existăm într-o limbă – cea română. Este mult mai important să facem lucruri serioase pentru ca moștenirea dânsului să rămână nepieritoare”, a spus Monica Babuc.

Ambasadorul României în R. Molodva, Daniel Ioniță, a spus că își dorește ca ziua de 15 ianuarie să fie în fiecare zi.

„Mi-aș dori ca în fiecare zi să fie una de 15 ianuarie. Ziua aceasta, efectiv, trebuie să ne aducă aminte că suntem români, avem același spațiu cultural, de limbă, cultură și identitate națională. Eminescu a fost, este și va fi contemporanul nostru. Trebuie să învățăm lecțiile lui Eminescu pentru a ne proiecta viitorul împreună”, a spus Daniel Ioniță.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților