[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ziua Internațională a Alegerilor – marcată, într-un mod inedit, de elevi din Chișinău
1 Februarie

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” și cei de la Liceul Teoretic „Dante Alighieri” din Capitală au simulat, printr-un joc, modelul unui alegător exemplar, dar și a unui funcționar electoral dedicat, cu ocazia Zilei Internaționale a Alegerilor, informează CURENTUL.

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, a comunicat despre activitățile ce urmează a fi întreprinse în contextul Zilei Internaționale a Alegerilor.

„Alegerile sunt fundamentul democrației. Atunci când suntem în activitatea electorală, această activitate o lăsăm pe seama concurenților. Ziua Internațională a Alegerilor în acest an o sărbătorim al 11-lea an consecutiv. Să știți că noi, cei de la CEC, vom avea activități legate de această zi nu doar azi, dar și pe parcursul săptămânii viitoare. În acest sens, săptămâna viitoare vom demara pentru prima dată clubul de presă”, a precizat ea.

În același timp, Comisia Electorală Centrală a prezentat un material video cu evenimentele celor 20 de ani de activitate, dată sărbătorită în anul 2017.

Prin urmare, elevii au simulat ziua votării, aceștia fiind în rol atât de funcționari electorali, cât și alegători.

Eleva Liceului „Dante Alighieri”, Evelina, a comunicat despre importanța exercițiului organizat de elevi. „Această misiune este foarte importantă, pentru ca pe viitor să înțelegem mai bine modalitatea unor alegeri și este foarte necesar pentru fiecare dintre noi să cunoaștem drepturile din acest stat”, a precizat ea.

De menționat că, acțiunea elevilor are loc în contextul Zilei Internaționale a Alegerilor, care este marcată în fiecare an la 1 februarie.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților