[ X ]
[ X ]
Zinaida Greceanîi: Femeile trebuie susținute și promovate pentru înlăturarea inegalităților în societate
14 August

„Femeile trebuie susținute și promovate pentru înlăturarea inegalităților în societate, în special este nevoie de suport pentru femeile din mediul rural. Pe această dimensiune se va munci intens în actualul Legislativ”, a declarat președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, la întrevederea cu Milana Rikanovic, reprezentanta UN Women în Republica Moldova, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, Președintele Parlamentului a menționat că Parlamentul de legislatura a X-a a reușit deja să promoveze norme care asigură suport adițional pentru femei, prin modificarea Codului Electoral și stabilirea unei cote de trei femei pentru fiecare 10 candidați, astfel minimalizând riscul plasării la coada listei a candidatelor.

„Potrivit UN Women în Republica Moldova s-a produs un salt calitativ prin promovarea la conducerea legislativului și executivului a unor femei, lideri de partide. Această reușită ar trebui împărtășită și cu alte state care ar putea prelua experiența țării noastre pe dimensiunea femeilor în politică. Părțile au discutat despre nevoia de promovare a unor proiecte care ar încuraja implicarea femeilor în procesele decizionale și, totodată, ar asigura echilibrul între viața profesională și cea familială. De asemenea, a fost punctată deschiderea pentru elaborarea în comun a unor politici sociale și bugetare care să elimine inegalitățile din societate”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților