[ X ]
[ X ]
[ X ]
Zinaida Greceanîi a oferit detalii de la discuția cu șeful statului
26 Martie

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Zinaida Greceanîi, susține că, astăzi, la întrevederea cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în vederea creării unei majorități parlamentare, l-au informat despre situația politică creată în Parlamentul RM, informează CURENTUL.

Zinaida Greceanîi a declarat că l-au informat că au lansat și ei unele propuneri de a purcede la discuții cu partidele politice.

„Știți că, am lansat propunere către Blocul ACUM, până în prezent nu am primit nici un răspuns. Cred că este conform tuturor standardelor europene, ca partidul care a obținut cea mai mare încredere din partea cetățenilor să vină cu o propunerea de a începe negocierile și de a purcede la formarea guvernării. Noi auzim diferite opinii, cineva are unele ambiții, probabil mai personale, nu le comentăm. Noi avem și noi condițiile noastre. Ușile noastre rămân deschise. Avem și noi un șir de proiecte de legi care trebuie să fie votate. Însă, considerăm că, acestea putem să le discutăm doar la etapa când începem negocierile cu careva din partidele politice, fracțiunile deja create. Noi rămânem deschiși, suntem gata să negociem și despre asta l-am informat pe Președinte. Cred că lucrurile rămân clare, așteptăm reacții colegilor. Îi chemăm pe toți la responsabilitate. Toți să lase ambițiile proprii, politice, de funcții, de alt gen, haideți să începem să discutăm. Nu poți să vorbești despre ceva, dacă nu începi discuțiile”, a precizat Greceanîi.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților