[ X ]
[ X ]
Zinaida Greceanîi a discutat cu șeful Misiunii OSCE în Moldova
19 Februarie

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Claus Neukirch, Șeful Misiunii OSCE în Moldova, transmite CURENTUL.

Președintele Parlamentului a reiterat importanța consolidării societății și asigurarea armoniei și păcii interetnice pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Zinaida Greaceanîi a salutat reluarea activității grupului de lucru comun al Parlamentului Republicii Moldova și al Adunării Populare a Găgăuziei. Din partea Parlamentului, pentru asigurarea unei agende lucrative și intense grupul este condus de vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea.

„Autonomia Găgăuzia este un exemplu pozitiv de reintegrare, dezvoltare și reducere a polarizării. Pe platforma grupului de lucru vor fi discutate proiecte de legi care să integreze și mai mult țara”, a spus Zinaida Greceanîi. Totodată, ea a subliniat că proiectele discutate pe această platformă vor fi puse pe ordinea de zi numai după obținerea consensului și coordonarea cu toate părțile vizate. „Nu voi admite repetarea experiențelor anterioare”, a menționat Președintele Parlamentului.

Zinaida Greceanîi a salutat propunerea Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale Lamberto Zannier de organizare a unei conferințe în cadrul Parlamentului Republicii Moldova în colaborare cu Adunarea Parlamentară a OSCE, pentru a prezenta experiențe și modele de autonomii funcționale în diferite țări ale OSCE.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților