[ X ]
[ X ]
[ X ]
Zeci de agenți economici din capitală riscă să rămână fără apă, din cauza datoriilor
27 Iulie

Circa 45 de agenți economici, din Municipiul Chișinău, care deversează ape uzate cu concentrații majorate de poluanți, riscă să fie debranșați de la rețea, dacă nu vor achita în cel mai scurt timp datoriile curente pentru serviciile prestate, transmite CURENTUL.

Potrivit datelor S.A. „Apă-Canal Chişinău”, agenții economici, rău-platnici, au acumulat în total datorii de aproape 3mln 700 mii lei, care afectează buna activitatea furnizorului de apă.

Pentru că nu și-au onorat obligațiunile la timp, deja doi agenți economici au fost debranșați de la rețeaua de alimentare cu apă, 9 fiind în proces de judecată, un agent economic a depus cerere cu solicitarea de a achita datoria în rate care a fost acceptată de administrația furnizorului de apă, iar restul 33 urmează în următoarele zile, să fie deconectați de la rețeaua de apă.

De menționat este și faptul că din cei 45 de agenți economici, doi au acumulat datorii usturătoare, care se ridică la circa 2 milioane 400 mii lei, alți doi agenți –circa 220 mii lei, 5 companii – peste 120 mii lei, 3 rău-platnici – au datorii ce nu depășesc suma de 100 mii lei, 12 agenți economici cu datorii de maxim 50 mii lei, 8 companii cu datorii mai mici de 10 mii de lei, iar restul au datorii de circa 2000 lei.

Astfel, S.A. „Apă-Canal Chişinău”, îndeamnă datornicii să îşi achite facturile în cel mai scurt timp pentru a putea beneficia de serviciile prestate de furnizorul de apă, în caz contrar, vor rămâne fără apă și vor fi obligați să achite o taxă de debranșare-branșare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților