[ X ]
[ X ]
[ X ]
Zece troleibuze articulate, achiziționate în anul 2023, vor circula pe rutele din Chișinău
5 Septembrie

Primăria Municipiului Chișinău informează că marți au fost lansate oficial pe rute 10 troleibuze articulate (rulate), de tip Ganz Solaris Trollino 18, achiziționate în anul curent.

Acestea vor circula pe rutele nr. 10, 13 și 22. Unitățile de transport au o lungime de 18 metri, o capacitate de îmbarcare este de circa 160 de persoane și au fost procurate din Elveția, la preț de circa 25000 Euro per unitate.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban a declarat că prin achizițiile făcute de municipalitate în ultima perioadă, este suplinit substanțial numărul de unități de transport de pasageri de mare capacitate, necesare în special în orele de vârf. Iar de rând cu benzile dedicate, aceasta va contribui la deplasarea mai rapidă a cetățenilor orașului spre diverse sectoare. Edilul a ținut să remarce că lotul curent de troleibuze este o achiziție bună pentru Chișinău, având în vedere starea tehnică a acestora și costul de achiziție, care este echivalentul a cca 25 mii Euro per unitate.

Troleibuzele dispun de podea joasă pe toată lungimea, sunt dotate cu sistem de aer condiționat și rampe de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Prin continuarea modernizării parcurilor municipale de transport, municipalitatea creează un mediu urban mai sustenabil, mai eficient și mai atractiv, care să răspundă nevoilor locuitorilor și să contribuie la dezvoltarea pe termen lung a orașului.

În ultimii ani, municipalitatea a achiziționat și pus în circulație 95 de troleibuze.

Inapoi la arhiva noutaților