[ X ]
[ X ]
[ X ]
Zece pompieri și salvatori moldoveni participă la „Cupa Odesos” în Bulgaria
26 Septembrie

În perioada 26 – 30 septembrie, 10 pompieri și salvatori din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI participă la competițiile internaționale la sportul aplicativ „Cupa Odesos”, care se desfășoară în orașul Varna din Bulgaria, transmite CURENTUL.

Pompierii vor demonstra capacitățile sportive, după o perioada de pregătire intensă. Salvatorii vor concura în mai multe probe sportive: vor depăși piste cu obstacole, se vor ridica pe verticală prin intermediul funiei și vor fi testați la rezistență.

Mai mult, reprezentanții Serviciului Situații Excepționale din Republica Moldova vor demonstra abilitățile de stingere a incendiilor la viteză în cadrul etapei sportive, desfășurarea de luptă de la motopompa de intervenție.

Competiții similare sunt desfășurate în fiecare an în Republica Moldova , la care participa cel puțin 17 echipe din cadrul Serviciului Salvatori și Pompieri. Campionatul la sportul aplicativ din țara noastră este consacrat memorie salvatorilor și pompierilor căzuți la datorie și are loc tradițional în fiecare toamnă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților