[ X ]
[ X ]
[ X ]
Webinare practice pentru consolidarea măsurilor de răspuns la incidentele de securitate cibernetică pe timp de pandemie – Moldova Cyber Week 2020
23 Noiembrie

Combaterea amenințărilor cibernetice pe timp de pandemie, măsurile de protecție pentru informațiile sensibile, provocările legate de securitatea cibernetică și schimbul de bune practici sunt doar câteva dintre temele ce vor fi abordate la cel mai important eveniment local din domeniu – Moldova Cyber Week 2020, informează CURENTUL.

Cu genericul „Dezvoltarea unei infrastructuri puternice de securitate cibernetică în noile condiții de normalitate”, evenimentul se va desfășura online, în perioada 25-27 noiembrie. Conferința va debuta cu o zi de paneluri de discuții despre cele mai stringente provocări ce țin de securitatea cibernetică și va continua cu două zile dedicate webinarelor tematice – un exercițiu pentru discuții în grupuri și sesiuni de întrebări și răspunsuri, pentru aprofundarea în perspective acționabile și consolidarea strategiilor de securitate cibernetică pentru viitor. Toți cei interesați de domeniu pot participa la webinare gratuit, completând formularele de pe pagina www.moldovacyberweek.md până la 23 noiembrie 2020.

1. Webinar „Protejarea infrastructurii critice cu Cisco SecureX CISCO”

Pavel RODIONOV, Arhitect de securitate în cadrul companiei CISCO va vorbi despre soluțiile disponibile pentru amenenințările la adresa securității cibernetice, pe care Cisco SecureX le utilizează și care presupun o integrarea automatizată pentru simplificarea răspunsurilor la posibilele atacuri. Prima parte a webinarului va începe la 09:45 și va continua la 11:45, în data de 26 noiembrie.

2. Webinar „Răspuns la incidente și formare în identificarea prealabilă a amenințărilor”

Amenințările și atacurile cibernetice fac parte din cotidian. Cu toate aceste, este necesar ca echipa responsabilă de securitatea cibernetică să fie pregătită să reacționeze în timp util, să minimizeze impactul lor, a informațiilor și datelor afectate în cel mai scurt timp posibil și cu cele mai mici costuri. Adli WAHID, Expert în cadrul „Cybersecurity EAST” Project din Australia, cunoscut pentru promovarea celor mai bune practici și conștientizarea necesității măsurilor de securitate cibernetică, va ține cel de-al doilea webinar cu începere de la ora 9.45 și continuare după ora 11:45, în data de 26 noiembrie.

3. Webinar „Managementul (leadershipul) controlului cibernetic”

Riscurile cibernetice și securitatea online constituie întotdeauna un subiect de îngrijorare pentru managerii de companii și oficiali guvernamentali, care acordă o atenție sporită sistemelor de protejare a datelor. Cu toate acestea, problemele de securitate cibernetică nu sunt doar o problemă tehnologică, ci pot fi abordate multidisciplinar. Keyaan J. WILLIAMS, fondator și director general, al companiei americane CLASS – LLC, specializată pe servicii profesioniste de strategii în securitate cibernetică, managementul riscului și dezvoltarea forței de muncă va vorbi anume despre elaborarea unui sistem de gestionarea a securității ciberntice la nivel de leadership.Webinarul va avea loc între orele 13.30-15.30, în data de 26 noiembrie.

4. Webinar „Principiile directoare de securitate SCADA: Protejarea sistemelor de ingerințe”

Dacă ești interesat de protecția și securitatea sistemelor SCADA și vrei să implementezi strategii de securitate în acest sens, să pui în practică instrumente de detectare rapidă și calitativă a amenințărilor de control și monitorizare, vino la webinarul „Principiile directoare de securitate SCADA: Protejarea sistemelor de ingerințe”, care va desfășura online, în data de 27 noiembrie, de la ora 11.30. Experții noștri te vor învăța să lupți cu diferite tipuri de provocări de securitate la care sistemele SCADA pot fi vulnerabile: pierderea autorizației, utilizatori fără împuterniciri, atacatori inserați, interceptări, masquerade, dar și intruși care înregistrează mesaje legitime.

Nu uita că, pentru a participala webinar, trebuie să te înregistrezi prealabil la eveniment până în data de 23 noiembrie pe acest link: https://moldovacyberweek.md/#register

Lista completă de webinare ce urmează a fi desfășurată în data de 26 noiembrie poate fi vizualizată pe site-ul www.moldovacyberweek.md Tot aici găsiți informații detaliate despre eveniment.

„Moldova Cyber Week 2020” se desfășoară sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, fiind organizat de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) și Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) cu sprijinul Uniunii Internaționale pentru Comunicații și Consiliul Europei.

2 1

Inapoi la arhiva noutaților