[ X ]
[ X ]
[ X ]
Voucherul pentru formarea profesională a șomerilor, aprobat de Parlament
30 Septembrie

Deputații au aprobat instituirea voucherelor pentru formare profesională. Proiectul de modificare a Legii cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj a fost votat în lectura a doua, informează CURENTUL.

Documentul prevede că voucherele vor oferi șomerilor dreptul la formare profesională, urmând să fie emise de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Șomerul va putea alege furnizorul de formare profesională din lista celor acreditați, publici sau privați.

Potrivit autorilor, membri ai Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dorian Istratii și Maria Pancu, Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”,  utilizarea acestui instrument poate contribui la o mai mare eficiență a politicii active privind piața forței de muncă, oferind programe relevante și eficiente de programe profesionale în diferite zone geografice ale Republicii Moldova. Asemenea instrumente sunt utilizate cu succes în SUA și în țările UE.

Ministerul Muncii  și Protecției Sociale va publica anual, până la data de 31 decembrie, pe pagina web lista prestatorilor de cursuri de formare profesională autorizați.

Inapoi la arhiva noutaților