[ X ]
[ X ]
[ X ]
Votat! Ruslan Codreanu și Nistor Grozavu – demiși de CMC
4 Iulie

Consilierii din cadrul Consiliului Municipal Chișinău au votat pentru revocarea din funcție a Primarului General interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu și viceprimarul mun. Chișinău, Nistor Grozavu, și declararea acestor funcții vacante, transmite CURENTUL.

Decizia a fost susținută de 36 consilieri.

Înainte de vot, consilierul Victor Chironda a propus ca, după votarea demiterii celor doi funcționari, să-și depună mandatele și consilierii municipali.

Secretarul CMC, Adrian Talmaci, care va trebui să îndeplinească funcția de Primar general interimar, a declarat că nu acceptă să dețină această funcție, iar, conform Legii, în 5 zile consilierii urmează să propună pe altcineva.

Liderul fracțiunii PL în CMC, Ion Cebanu, a menționat că există o ierarhie în Primărie și acesta este obligat să îndeplinească această funcție.

Totodată, consilierii au votat și un Amendament la proiectul aprobat, prin care secretar al CMC să fie numită doamna Moțpan de la Direcția Administrație Publică Locală, pe timpul cât Adrian Talmaci va îndeplini funcția de primar.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților