[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vladimir Voronin: PCRM nu participă la această crimă împotriva poporului
20 Iulie

Fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), în semn de protest, a părăsit ședința de astăzi a Parlamentului și nu a participat la examinarea și votarea proiectului de lege privind sistemul electoral mixt în lectură finală, informează CURENTUL.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a spus că formațiunea, pe care o conduce, nu poate participa „la modificarea sistemului electoral și alte aiureli de-a lor”.

„Comisia de la Veneția a indicat că nu se permite modificarea sistemului electoral în situația actuală a Republicii Moldova. Nu le-a spus Comisia că trebuie să modifice anumite articole, ci – că nu se poate modifica sistemul. Și Comitetul politic al Uniunii Europene a spus că nu poate fi modificat acum sistemul electoral. În pofida tuturor, toți cei care se tem că nu vor trece la următoarele alegeri, au mers mai departe și au schimbat sistemul de vot. În semn de protest, nu participăm la această trădare și crimă împotriva poporului”, a declarat Vladimir Voronin.

Inna Șupac, liderul fracțiunii PCRM, a menționat că PSRM și PDM, prin votul de astăzi, „au încălcat flagrant toate recomandările”. „Să vedem acum dacă Parlamentul European va acorda prima tranșa bani”, a spus ea.

Totodată, ea a făcut referire la rezultatele alegerilor din noiembrie 2014. Potrivit ei, doar 44 de deputați au votat modificarea sistemului electoral, ceilalți fiind „cumpărați”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților