[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vladimir Voronin a publicat o scrisoare deschisă: „Mă sperie ceea ce face regimul actual de guvernare cu țara”
2 Noiembrie

Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), a publicat o scrisoare deschisă în care vorbește despre situația din țară și se adresează reprezentanților misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră, informează CURENTUL.

„Eu, ca politician, lider de partid, ex-președinte, cetățean, pur și simplu om, deja nu mă mai indignez, dar mă sperie real ceea ce face regimul actual de guvernare cu țara” – astfel începe scrisoarea politicianului.

Fostul Președinte al țării a remarcat că țara este condusă de mai bine de doi ani în regim de stare de urgență.

„Într-un stat democratic, care Moldova încetează să mai fie, nu există și nu pot fi politicieni inviolabili și invulnerabili la critici. Închiderea timp de doi ani a 12 canale TV, zeci de portaluri de știri și periodice care – strict în cadrul legii și drepturilor constituționale – criticau periodic guvernul – aceasta este peste limitele binelui și al răului. Și asta depășește ideile elementare despre democrație și drept” – a mai menționat el.

Vladimir Voronin s-a adresat diplomaților „din vest”, reprezentanților organizațiilor europene, politicienilor: „Conștientizați că regimul acesta discreditează, în primul rând, pe dumneavoastră și reputația dvs. Și dacă toți deveniți dintr-o dată orbi și amorțiți, atunci măcar aveți încredere în instinctul de autoconservare. Furia populară îndreptată împotriva regimului va afecta cu siguranță Excelențele voastre. Ca să nu mai vorbim de cursul pe care conduceți Moldova. Gândiți-vă la asta”.

Inapoi la arhiva noutaților