[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vladimir Bolea: Propunem crearea unui grup de lucru pentru a stabili metodologia activității Laboratorului central fitosanitar
4 August

Deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre reformarea Laboratorului central fitosanitar și dificultățile producătorilor la solicitarea serviciilor acestuia, transmite CURENTUL.

Vladimir Bolea a menționat că un urma reformării întreprinderilor de Stat „Centrul Naţional de Verificare şi Certificare a Producţiei Vegetale şi Solului” şi „Centrul de Stat pentru Atestarea şi Omologarea Produselor de Uz Fitosanitar şi Fertilizanţi” s-a creat Laboratorul central fitosanitar, dar procesul de fuzionare nu a fost finalizat.

„Procedurile privind importul și comercializarea produselor fitosanitare se reglementează după normele vechilor întreprinderi până la reorganizare. Nici astăzi MADRM nu a finalizat procesul de fuzionare și transmitere a împuternicirilor. Metodologiile de calcul a tarifelor, de asemenea, nu au fost stabilite și aprobate, ele funcționează după vechile rigori”, spune deputatul Bolea.

În acest context, deputatul propune instituirea de către Guvern sau MEI a unui grup de lucru care va monitoriza și acorda suportul în elaborarea actelor conexe a activității celor 2 instituții, dar și a metodologiei de activitate și de calcul a serviciilor prestate.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților