[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Plahotniuc: PDM este gata să înceapă negocierile cu partidele și independenții care trec în Parlament
25 Februarie

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, califică rezultatul obținut de formațiunea pe care o conduce drept unul foarte bun în alegeri, desigur – pe măsura muncii depuse, dar, în același timp, este un rezultat prin care oamenii îi învestesc cu multă încredere, informează CURENTUL.

Vlad Plahotniuc a menționat că echipa PDM se va ridica neapărat la nivelul așteptărilor oamenilor.

„Rezultatele acumulate pe lista națională și pe circumscripții indică următoarele: PSRM – 33 mandate, PDM – 31, ACUM – 27, PȘ – 7 și independenți – 3 mandate. PDM a câștigat alegerile pe circumscripții acolo unde a fost votul direct al oamenilor, avem 18 mandate. PDM, de asemenea, a obținut un rezultat categoric în referendum privind reducerea numărului de deputați și anularea mandatelor de deputați care nu-și vor face datoria. Mulțumesc tuturor cetățenilor care au votat PDM, împreună cu voi vom continua să dezvoltăm Moldova”, a precizat democratul.

Totodată, Vlad Plahotniuc a adus mulțumiri speciale pământenilor. „Mulțumiri speciale și profunde. Mă adresez pământenilor mei din circumscripția nr. 17. Ei mi-au acordat încrederea uriașă, peste 72%, care m-a impresionat foarte tare și mă obligă foarte mult în raport cu ei. Mulțumiri din tot sufletul adresez consătenilor mei, din satul Grozești, care au arătat, printr-un vot masiv, de aproape 94%, aprecierea lor față de acțiunile și faptele bune pe care le-am făcut împreună cu colegii în circumscripție, în sat, dar și în țară. În felicit pe toți colegii din PDM, care s-au clasat pe primul loc în competiția pe circumscripții. Le mulțumesc și pentru munca depusă și colegilor care nu au obținut rezultatul maxim pe circumscripții, dar au muncit foarte mult, ei contribuind considerabil la procentul înalt al PDM pe circumscripția națională, făcând o muncă extraordinară în această campanie. Felicit toate partidele, care au participat în alegeri, dincolo de competiția firească este important să lăsăm în urmă supărările din trecut și să privim în față spre nevoile și aspirațiile oamenilor”, a spus Plahotniuc.

Potrivit democratului, PDM este gata să înceapă negocierile cu partidele și independenții care trec în Parlament, pentru a le oferi cetățenilor o majoritate parlamentară și un Guvern funcțional. „Astfel, încât să putem începe împreună angajamentele asumate față de cetățeni. Noi ne dorim ca prima discuție să o avem chiar zilele acestea, așa cum este firesc și desigur sperăm ca această întâlnire să fie cât mai productivă. Vrem să participăm la negocieri responsabil, deci vom merge la acest negocieri cu un obiectiv foarte clar, de a continua lucrurile bune începute, și de a continua, dezvoltare și modernizarea RM. Noi nu avem orgolii, resentimente, prejudecăți, noi vom merge la aceste negocieri și vom pune în prim plan nu diferențe doctrinare, dar interesul cetățenilor noștri. Oamenii vor fapte, nu vorbe. Deci este timpul neîntârziat de trecut la treabă, după validarea mandatelor de Parlament”, a mai spus democratul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților