[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Plahotniuc despre relația PDM-PSRM: „Există o comunicare între instituții…”
21 Noiembrie

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, declară că nu există nici un parteneriat al democraților cu Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Despre aceasta liderul PDM a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru Ziarul Național, transmite CURENTUL.

„La nivel instituțional, există o comunicare între instituții, dar din câte înțeleg nici asta nu este foarte bună. Mai degrabă se lasă cu blocaje, decât cu soluții”, spune Vlad Plahotniuc.

De asemenea, democratul menționează că aceste speculații se fac pentru că opoziția este speriată de activitatea Guvernului.

„Mulți își doresc un război între PDM și PSRM, în mod special între Plahotniuc și Dodon. De ce își doresc acest război cei din opoziția de dreapta? Pentru că ei vor instabilitate în țară, sunt speriați de faptul că Guvernul activează în liniște, îndeplinește angajamentele asumate față de partenerii externi și încep să se vadă rezultate concrete. Pentru ei e un dezastru, dacă Guvernul va continua să muncească așa. Până la alegeri, opoziția ar putea să nu mai conteze prea mult. De aceea, au nevoie de scandal, de oameni în stradă, de războaie, de blocarea finanțării externe, de orice care ar putea să blocheze activitatea Guvernului”, menționează Vlad Plahotniuc.

Totodată, Vlad Plahotniuc a spus că opoziția are nevoie de astfel de situații de criză pentru că nu sunt capabili să lupte cu guvernarea.

„Pentru cetățeni, însă, e foarte important să existe stabilitate economică și politică, să fie liniște și Guvernul să se ocupe de problemele lor, nu de războaie politice. Iată care este miza acestor încercări ale opoziției – de a ne provoca să declanșăm un război cu Dodon sau PSRM. Pentru asta ei insinuează că ar exista o relație PDM-PSRM, ca să ne provoace la reacții de negare, la unele gesturi nechibzuite, dovedind că nu suntem aliați, ci oponenți reali. Însă, PDM are alte griji decât să combată zvonurile și insinuările supte din deget ale opoziției de dreapta.

Nu avem de gând să întreținem agenda politică a altora, nici a dreptei, nici a stângii. Ne ocupăm de agenda proprie, care e plină de responsabilități extrase din realitate, nu din ficțiuni”, a punctat Vlad Plahotniuc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților