[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Plahotniuc: Dacă, urmare a blocajului politic, vor avea loc alegeri anticipate, se va datora nu PDM, dar altor formațiuni politice
26 Martie

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, susține că, la întrevedere, Președintele Igor Dodon a remarcat blocajul politic, în care este RM, și s-a interesat care este poziția și viziunea PDM la situația post electorală, informează CURENTUL.

Vlad Plahotniuc a menționat că, a transmis șefului statului că, PDM este deschis dialogului cu toate partidele care doresc să evite criza politica și consecințele economice și sociale, ce ar putea fi în RM, urmare a acestui blocaj.

„În acest context, PDM are intenția de a forma cât mai curând o majoritate parlamentară, ca să stabilizăm situația în țară, să oprim incertitudinea și să rezolvăm problemele oamenilor. Dacă, urmare a blocajului politic, vor avea loc alegeri anticipate, se va datora nu PDM, dar altor formațiuni politice. Noi, PDM, suntem deschiși dialogului politic, flexibili, avem determinarea fermă de a forma o guvernare stabilă, responsabilă și eficientă pentru oameni”, a precizat democratul.

Referindu-se la anunțul făcut astăzi de Blocul ACUM de a-i înainta pe Andrei Năstase – Speaker, iar pe Maia Sandu – Premier, Vlad Plahotniuc a spus că „e puțin straniu”.

„Este straniu, pentru că i-am invitat la negocieri, care presupuneau perspectivele unei guvernări comune, priorități și ofeream și funcții, probabil mai multe decât își doreau singuri. Ei au refuzat. Acum și-au propus unul altuia funcții. E puțin straniu, dar le transmit că pentru a alege în funcțiile de Speaker și Premier, e absolut necesar să constituie o majoritate parlamentară, închegată pe principii clare. Îi așteptăm la negocieri și vom avea și noi întrebări și le vom da și răspunsuri”, a precizat Plahotniuc.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților