[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Plahotniuc a cerut Guvernului să elaboreze un nou plan de acțiuni. Află detalii!
27 Iunie

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a anunțat astăzi, după ședința săptămânală, că partidul pe care îl conduce rămâne „cel mai hotărât susținător al agendei de modernizare a țării” și consideră că agenda dată are nevoie de un nou impuls, pentru că RM e într-o nouă etapă, informează CURENTUL.

Vlad Plahotniuc a declarat că a solicitat colegilor din Guvern ca până săptămâna viitoare să fie elaborată o nouă foaie de parcurs sau un nou plan de acțiuni pentru Moldova, care să includă activitatea Guvernului și a guvernării în a doua jumătate a anului 2017.

„PDM consideră că e nevoie de asumarea precisă a unui calendar de activități și pași pentru perioada imediat următoare. Efortul nostru de anul trecut a fost apreciat de partenerii externi, dar a început să fie resimțit și de oameni, de cetățeni. Noul plan de acțiuni va fi unul ambițios, se va referi la lunile iulie – decembrie 2017 și va include adoptarea de către Guvern și Parlament a unui set amplu de măsuri pentru modernizarea țării, care va eficientiza și în continuare activitatea statului. Vor fi incluse în acest plan printre altele: votarea în Parlament și implementarea legii referitor la reforma Guvernului, asigurarea funcționării Agenției de Servicii Publice, ce va uni cinci instituții și ce va duce la scăderea tarifelor pentru serviciile prestate cetățenilor”, a spus politicianul.

Potrivit lui Plahotniuc, va fi asigurată „funcționarea Agenției Naționale de Integritate și Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor în achiziții publice, asigurarea funcționalității unui oficiu de recuperare a activelor, ce va duce la bugetul statului averile confiscate de justiție de la persoanele condamnate și asigurarea transparenței întreprinderilor de stat și municipale”.

Vlad Plahotniuc a precizat că, acestea sunt doar câteva repere, dar colegii săi vor veni săptămâna viitoare cu un plan acțiuni mai detaliat, care să răspundă nevoilor de modernizare a țării, de eficientizare a instituțiilor de stat și de susținere a creșterii economice. „Planul de acțiuni îl vom prezenta și partenerilor noștri externi, astfel încât și ei să cunoască noua foaie de parcurs și modul cum vom aborda cele mai importante reforme în RM”, a mai spus democratul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților