[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Filat: Cererea de revizuire depusă nu înseamnă eliberarea mea
24 Iunie

Ex-Premierul Vlad Filat, împreună cu avocații săi, a depus, la 12 iunie curent, o nouă cerere de revizuire a cauzei penale în care fost privat de libertate, iar astăzi aceasta a fost examinată în ședință de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, informează CURENTUL.

Vlad Filat a spus că, în ultima vreme, există mai multe speculații, precum că ar fi depus cererea de revizuire pentru a fi eliberat.

„Cererea de revizuire depusă astăzi nu înseamnă eliberarea mea pentru că sunt foarte multe speculații în acest sens. Cererea de revizuire este pentru a examina motivele depuse de noi și argumentele cu care va veni procuratura”, a spus el, precizând că-și dorește examinare obiectivă „de judecători care să nu indice nici un semn de imparțialitate, ca să nu mai existe comentarii ulterior pe marginea hotărârii”.

Amintim că, potrivit apărării lui Vlad Filat, cea de-a doua cerere de revizuire a procesului penal a fost depusă pe data de 12 iunie 2019, după ce s-a constatat faptul că domnului Vlad Filat în sentință i-a fost ilegal atribuită suma de 5,5 milioane euro, dar care ulterior s-a demonstrat că aparținea, de fapt, unei companii subordonate lui Ilan Șor.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților