[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Cebotari: Dacă va trebui să plece, PDM o va face
11 Iunie

Vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Cebotari, deputat, susține că, invitația pentru partidele parlamentare, de a avea o discuție pentru a ieși din această criză, rămâne în vigoare, informează CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, Vlad Cebotari a menționat că, PDM a văzut mai multe răspunsuri, dar toate diferite.

„Eu nu sunt sigur că a auzit careva dintre voi răspunsuri clare la invitația noastră. Noi am auzit câteva, multe dintre ele fiind diferite. Sincer, suntem confuzi, nu știm care este răspunsul, dar invitația este una valabilă și în continuare. Motivul acestor discuții este unul evident și nu doar din cauza că noi suntem îndrumați, ni se recomandă din partea partenerilor – să ne așezăm la masa de discuții. Să recunoaștem că suntem în fața unui blocaj instituțional, dar și a unui blocaj politic. Din punctul nostru de vedere, blocajul constituțional nu poate fi depășit, pentru că avem anumite decizii a Curții Constituționale. Nu cunosc precedente în RM când deciziile nu au fost respectate, aplicate. Avem anumite hotărâri ale CC care trebuie respectate”, a precizat democratul.

Potrivit lui, dacă ar fi să urmăm cursul acestor hotărâri, suntem obligați să o facem, dacă nu – neglijăm Constituția, ar însemna și înseamnă că astăzi avem un singur Guvern și un Parlament dizolvat. „Este Guvernul Filip, este un guvern interimar și are niște competențe foarte limitate de administrare a treburilor publice. Declarăm, invităm repetat toate părțile la un dialog de a găsi o soluție de ieșire din acest blocaj. Suntem siguri că ieșiri din situații sunt, soluții avem, le putem propune la masa de dialog, dar suntem siguri că soluția este doar una politică, noi nu vedem alte tipuri de soluții decât acele politice”, a adăugat Cebotari.

Vlad Cebotari a mai spus că PDM nu se ține de guvernare. „PDM a declarat și repetă – nu se ține de fotolii. Dacă va trebui să plece, PDM o va face. Dacă va trebui să transfere o guvernare, o putere – o va face, dar în câmpul legal și cel constituțional. De aceea, apelul nostru se adresează politicienilor care doresc să pară că sunt responsabili și ne-am dori ca ei să demonstreze că au responsabilitate și maturitate politică, să ne așezăm la masa de discuții”, a mai spus democratul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților