[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Bilețchi, despre planurile lui Andrei Spînu de a truca și noua licitațiile a spațiilor comerciale de la aeroport: Ei sunt extrem de nervoși, violenți și nemulțumiți de faptul că nu reușit din prima
21 Februarie

Vlad Bilețchi susține că Andrei Spînu este hotărât să aranjeze și a doua licitație de la aeroport: Sunt foarte violenți. Nu le-a reușit din prima, vor încerca din a doua Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, va încerca să aranjeze și a doua licitație a spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău, acuză activistul politic Vlad Bilețchi, care susține că Spînu și acoliții săi sunt extrem de nervoși și nemulțumiți că nu le-a reușit din prima schema de trucare a concursului public.

Bilețchi a vorbit, într-un video postat pe rețelele de socializare, despre graba cu care autoritățile vor să organizeze a doua licitație. „Dacă cu prima nu au reușit, pentru că am pus suficientă presiune publică, și am demonstrat că este trucată, atunci ei speră la a doua. Noi vom continua să monitorizăm îndeaproape acest subiect și nu-i vom permite lui Spînu și această gașcă a lui pe care a format-o să pună stăpânire pe aeroport și să-și facă schemele acolo. Se lăudau că l-au întors în gestiunea statului.

Vedeți că v-au mințit, ne-au mințit pe toți, pentru că planul a fost să-l ia de la unii și să-l dea altora. Faptul că a anunțat despre anularea licitației pe telegram, acesta nu este un canal de informații oficial, ci privat, la 20:30 seara, în afara programului de lucru, care a fost urgența? Urgența a fost că au anunțat că fac o nouă licitație, repejor, astfel încât până în martie ea să fie încheiată și cu câștigătorul pe masă”, a spus Bilețchi. Potrivit activistului politic, dacă prima licitație ar fi fost corectă și transparentă, autoritățile nu ar fi avut niciun motiv să o anuleze.

„Ei sunt extrem de nervoși, violenți și nemulțumiți de faptul că nu reușit din prima. Ceea ce demonstrează că noi am avut dreptate. Repet, dacă ar fi fost totul corect, nu avea motive să anuleze. Nu anulezi o licitație corectă, transparentă. Nu anulezi un lucru bun, pentru că așa spun unii sau alții. Ori dacă vezi că opinia publică și-a dat seama, încerci să o măsluiești, să povestești despre Șor și așa mai departe.

În continuare, Bilețchi a vorbit și despre scrisorile mai multor instituții publice și de anchetă, care au atenționat că licitația a fost trucată. Mai mult, ar exista și o scrisoare din partea unei companii germane care se plânge că a fost împiedicată nejustificat să participe la concurs. El a adăugat că va publica scrisorile la momentul potrivit.

„Îndemn presa, în special TV8 și Jurnal TV, să scrie solicitări către Ministerul lui Spînu, către APP, către Aeroportul din Chișinău, către Consiliul Concurenței, către CNA și să ne spună dacă sunt sau nu sunt asemenea scrisori. Și să ia legătura cu compania germană Heinemann și să sa spună care a fost reacția lor în formă scrisă despre licitația și caietul de sarcini. Vă spun eu. Toți au zis că licitația este trucată, aranjată, iar caietul de sarcini a fost aranjat după cerințele unei singure companii. Asta a spus conducerea Aeroportului, Consiliul Concurenței, Centrul Național Anticorupție, ceea ce confirmă că declarațiile lui Spînu despre șarlatani este o simplă minciună”, a spus Bilețchi.

Inapoi la arhiva noutaților