[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vizită la Grădina Botanică! Președintele RM: „Pagubele sunt prea mari”
25 Aprilie

La indicația Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, consilierii prezidențiali Corneliu Popovici și Ion Perju au efectuat o vizită la Grădina Botanică pentru a estima pagubele cauzate de intemperii și pentru a identifica soluții, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a declarat că a avut loc o discuție cu un grup de colaboratori ai Institutului și cu administrația acestuia, în persoana doctorului Alexandru Teleuță, director al Grădinii Botanice.

„La fața locului s-a constatat faptul că peste 80% din geno-fondul exotic de arbori și arbuști a fost compromis, circa 605 de unități fiind distruse în totalitate. Administrația Institutului a întreprins unele măsuri de urgență pentru a diminua consecințele grave ale calamității, însă multe acțiuni absolut necesare sunt peste puterile instituției. Din spusele domnului Teleuță, Gradina Botanică necesită măsuri costisitoare pentru restabilirea colecțiilor și expozițiilor. Va fi mobilizat potențialul intern la lichidarea acestei tragedii, însă pagubele sunt prea mari”, a scris șeful statului.

Igor Dodon a menționat că a dispus acordarea, în regim de urgență, a suportului tehnic de strictă necesitate.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților