[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vitalie Gamurari: „PDM și-a demonstrat capacitatea de a guverna și își dorește să rămână și în continuare la guvernare”
8 Octombrie

„Partidul Democrat din Moldova (PDM) a asigurat pe parcursul ultimilor ani o guvernare în interesul cetățeanului RM și, în mod logic, se va regăsi în viitorul Parlament”. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari în cadrul unui interviu pentru tribuna.md, transmite CURENTUL.

„Este prematur să vin cu careva prognoze acum. Cert este că PDM și-a demonstrat capacitatea de a guverna în interesul cetățeanului Republicii Moldova și, în mod evident, își dorește să rămână și în continuare la guvernare. Altfel, dacă vre-un partid politic ar face declarații cum că nu și-ar dori să vină sau să rămână la guvernare, asemenea partid nu ar avea dreptul moral la existență. În special, aceasta se referă la partidele politice puternice, cu o prezență activă în viața politică a țării.

Practica europeană demonstrează că partidele politice încearcă să-și calculeze bine punctajul pe care îl pot acumula în campania electorală în baza unei analize profunde, inclusiv în situațiile în care, procentual vorbind, numărul susținătorilor, din diverse condiții, uneori scade. Nu mă refer aici la PDM, o spun cu fermitate, în lipsa unor motive pentru ca cuvintele mele să fie interpretate în formula precum că PDM ar scădea în anumite sondaje! Mă refer la un concept mai larg, la o viziune mai largă, în contextul cărora un partid puternic poate trage anumite concluzii, chiar și în situații de criză.

PDM privește cu optimism rezultatele alegerilor parlamentare, ceea ce presupune că viitoarea guvernare va rămâne una de orientare democratică pro-europeană în interesul cetățeanului Republicii Moldova. Or, PDM a asigurat pe parcursul ultimilor ani o asemenea guvernare și, în mod logic, consideră că se va regăsi în componența respectivă”, a spus Vitalie Gamurari.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților