[ X ]
[ X ]
[ X ]
Viorel Godea: „Asistăm la aşa-numitul efect de domino… vom avea de făcut faţă şi altor provocări””
15 Iunie

„Majoritatea ţărilor lumii, dar şi cele mai prestigioase instituţii internaţionale anticipează procese deloc optimiste pe termen scurt şi mediu, care, din păcate,  vor afecta economia Moldovei, într-o măsură oarecare”, estimează Viorel Godea, directorul general al companiei „Lagmar Impex”. 

Despre evoluțiile economiei naționale, Viorel Godea a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru www.oficial.md.

„Spre exemplu, unii experţi vorbesc în termeni cât se poate de concreţi despre o criză alimentară, alţii – despre o criză energetică de proporţii, a treia categorie anticipează procese inflaţioniste fără precedent la nivel mondial. Toate acestea, cu siguranţă, vor conduce la schimbarea priorităţilor, la o inversare a sensului multor activităţi economice”, explică omul de afaceri.

Potrivit lui Viorel Godea, prognoza nu este despre un domeniu de activitate anume sau de câteva domenii, ci de economie, în general. „Toate activităţile economice sunt interconectate într-o măsură oarecare şi atunci când e afectat un domeniu, asistăm la aşa-numitul efect de domino, adică constatăm efectele şi impactul asupra altor domenii. Nu vreau să par pesimist, dar cred că în noile realităţi vom avea de făcut faţă şi altor provocări. Dar nu trebuie să lăsăm mâinile în jos şi să înţelegem că fiecare provocare presupune nu doar probleme, ci şi oportunităţi. Trebuie să ştim să le identificăm la timp şi să le valorificăm la maximum”, a mai punctat directorul general al „Lagmar Impex”.

Inapoi la arhiva noutaților