[ X ]
[ X ]
[ X ]
Viorel Cibotaru cheamă polițiștii să asigure paza și protecția, drepturile fundamentale ale oamenilor și poporului
20 August

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Viorel Cibotaru, s-a adresat către șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pânzari, și către șeful Inspectoratului de Poliție Rezina, Igor Botea, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Viorel Ciubotaru a scris că, la 18 august curent, în orașul Rezina a fost convocată ședința Conferinței Organizației Teritoriale a PLDM din raionul Rezina.

„O activitate civilizată a unui partid parlamentar din țara noastră. Acum întrebarea: ce căutau în preajma localului unde urma să se desfășoare activitatea dată agenți de poliție în civil, care abordau delegații la conferință, îi fotografiau și îi urmăreau îndeaproape? Acțiunile subalternilor Dvs. nu au nicio justificare operativă, sunt acțiuni de intimidare a unei activități politice și civice constituționale și legitime. În general, dacă adăugăm aici și alte multiple cazuri de ingerințe ilegale de către cadre operative în viața politică și publică, de modul cum se gestionează paza și protecția unor acțiuni de protest sau acțiuni individuale de nesupunere civică, ajungem la concluzia că poliția este în serviciul unui grup restrâns de infractori, dar nu a cetățenilor și a comunității”, a precizat liberal-democratul.

În context, „în preajma manifestărilor pașnice din 26 august”, PLDM „chemă serviciile pe care le reprezentă să dea dovadă de profesionalism, respect față de lege și cetățean, și să asigure paza și protecția, drepturile fundamentale ale oamenilor și poporului. Vorba lumii: apărați poporul – nu uzurpatorul!”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților