[ X ]
[ X ]
[ X ]
Violeta Ivanov: statul este obligat să promoveze produsele autohtone
5 Octombrie

Statul este obligat să implementeze cât mai urgent măsuri prin care să fie stimulat consumul produselor agricole autohtone. De această părere este deputata Violeta Ivanov, candidata Partidului „ȘOR” la funcția de președinte al țării, transmite CURENTUL.

Ivanov a amintit că despre o inițiativă privind obligarea marilor rețele comerciale să asigure cel puțin jumătate din volumul producției cu mărfuri autohtone se vorbește de câțiva ani, dar așa și nu a ajuns să fie votată în lectură finală.

„Atunci când statul va promova cu adevărat produsele autohtone, iar oamenii le vor prefera în locul celor de import, agricultorii și fermierii vor fi interesați să producă mai mult, vor fi create noi locuri de muncă, vor apărea fermele mari, și bani în buget pentru a majora pensiile, salariile și pentru a acoperi multe alte lipsuri de care suferă astăzi țara noastră”, a scris Ivanov pe pagina sa Facebook.

Violeta Ivanov spune că programul său pentru campania prezidențială „Moldova 2024” prevede un șir de acțiuni concrete în acest sens.

„Modernizarea sistemelor de irigare vor permite recoltarea roadei de câteva ori pe an, așa încât să acopere necesitățile țării, iar statul să devină principalul consumator de produse agricole autohtone”, a menționat Ivanov.

Potrivit candidatei, statul trebuie să reglementeze importul și exportul și să protejeze producătorul autohton; să elaboreze planuri de stat la nivel național pentru a asigura securitatea alimentară; să-și creeze rezerve de stat pentru a acoperi în întregime necesitățile țării.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților