[ X ]
[ X ]
[ X ]
Violeta Ivanov solicită ministrului Mincu să-și dea demisia
16 August

Președinta Comisiei parlamentare de mediu și dezvoltare regională, Violeta Ivanov, a solicitat, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, să-și dea demisia, în contextul prezentării de ieri a proiectului privind modificările la Legea deșeurilor, transmite CURENTUL.

Violeta Ivanov punctează că inițiativa nu a fost examinată de Comisia parlamentară de profil și nu s-a făcut nici un Raport asupra acesteia.

Violeta Ivanov menționează că proiectul de lege urmărește interesul unui grup de agenți economici. „Se urmărește permiterea incinerării deșeurilor, fapt care, potrivit Rezoluției Parlamentului European, este absolut inutilă. Și în Europa este pus moratoriu în construcția acestor incineratorii. După mai multe studii, s-a demonstrat că tehnologia aceasta este una foarte toxică”, a spus Violeta Ivanov.

De asemenea, deputata a făcut și o adresare către Președintele țării. „Solicit respectuos ca inițiativa aceasta să nu fie promulgată și să fie întoarsă Parlamentului, pentru că este o crimă împotriva cetățenilor. Mă bucură faptul că mai multe ONG-uri au venit cu reacții dure la aceasta inițiativă”, a spus Violeta Ivanov.

Amintim că, ieri, Parlamentul a aprobat modificările la Legea deșeurilor, care prevede construcția instalațiilor de incinerare și co-incinerare a deșeurilor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților