[ X ]
[ X ]
[ X ]
Violeta Agrici a prezentat scrisorile de cabinet la Organizația Mondială a Turismului
17 Octombrie

Acreditarea în premieră pe lângă Organizația Mondială a Turismului (OMT) a unui Reprezentant Permanent al Republicii Moldova, atestă dorința ţării noastre de a consolida cooperarea cu Organizația și de a contribui la dezvoltarea turismului sustenabil, cât și de a fortifica poziția Republicii Moldova în cadrul OMT. Declaraţia a fost făcută de către ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Spaniei, Violeta Agrici, în cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de cabinet Secretarului General al OMT, Zurab Pololikashvili, în calitate de Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă această organizaţie, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul dialogului interlocutorii au efectuat un schimb de opinii vizavi de stadiul actual al cooperării Republicii Moldova cu OMT, accentul fiind pus pe implementarea obiectivelor stabilite de Guvernul Republicii Moldova în vederea dezvoltării sectorului turistic din țara noastră. De asemenea, a fost menționate realizările Conferinței a III-a mondiale a OMT în domeniul turismului oenologic, al cărei coorganizator și gazdă a fost Republica Moldova în zilele de 6 și 7 septembrie 2018, context în care, Violeta Agrici a mulțumit OMT pentru cooperarea oferită Republicii Moldova în procesul de organizare.

Interlocutorii au mai abordat și alte subiecte de interes reciproc, printre acestea și oportunitatea participării Republicii Moldova la unul dintre cele mai prestigioase târguri în domeniul turismului, FITUR 2019, care are loc anual în luna ianuarie la Madrid, precum și implementarea unor proiecte ale OMT care să sprijine promovarea domeniului turismului în Republica Moldova, în acest context fiind reiterată dorința autorităților de la Chișinău de a beneficia de experiența și expertiza OMT.

Precizăm că, Organizația Mondială a Turismului a fost fondată în anul 1975 și actualmente are 158 de state membre. Republica Moldova este membru cu drepturi depline din anul 2002.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților