[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Un tânăr reținut de polițiști pentru mai multe furturi din automobile
13 Ianuarie

Un tânăr, în vârstă de 22 de ani, originar dintr-o localitate din r. Cantemir, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Ciocana al Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu procurorii mun. Chișinău oficiul Ciocana, pentru comiterea mai multor furturi din automobile, pe parcursul lunii ianuarie curent. Acesta anterior s-a dovedit a fi judecat pentru furt și jaf, transmite CURENTUL.

În cadrul investigațiilor polițiștii au stabilit complicitatea tânărului în cel puțin șapte cazuri de sustragere din automobile ce erau parcate pe str. P. Zadnipru și Mircea cel Bătrân din sec. Ciocana. Acesta pătrundea în automobile prin deteriorarea geamurilor, de unde sustrăgea bunuri materiale și accesorii. Prejudiciul cauzat proprietarilor constituie circa 16 000 lei.

Astfel în urma măsurilor de investigație întreprinse de forțele de ordine, individul a fost localizat și reținut, fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția, totodată comunicând că accesoriile sustrase le vindea obținând un profit.

Tânărul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și cercetat penal pentru furt, infracține care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților