[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Un nou post de pompieri voluntari a fost deschis la Mărăndeni, Fălești
23 Mai

În localitatea Mărăndeni, raionul Fălești a fost inaugurat un nou post de salvatori și pompieri voluntari, transmite CURENTUL.

Stația a fost deschisă datorită aportului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI în comun autoritățile publice locale.

Potrivit datelor IGSU postul va asigura forța primară pentru intervenții la incendii și situații excepționale, până la venirea pompierilor profesioniști. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a oferit o autospecială pentru stingerea incendiilor, dar și a instruit cei 8 salvatori civili, care urmează să asigure securitatea antiincendiară în propria localitate.

Mai mult angajații Inspectoratului vor acorda și pe viitor asistența metodică și practică pompierilor noi, pentru ca aceștia să poată interveni la cel mai înalt nivel. Conform informației IGSU acesta este al 41 post de salvatori și pompieri deschis în Republica Moldova cu implicarea administrației publice locale, iar funcționarea acestora este prevăzut în Programul de consolidare a serviciului salvatori și pompieri în localitățile rurale.

Conform acestui proiect până în anul 2020, în țara noastră urmează să fie lansate 114 stații locale de salvatori.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților