[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Un grup de copii au încins la frontieră „Hora Prieteniei”
31 Mai

Polițiștii de frontieră din Republica Moldova și România au oferit un cadou mai devreme cu ocazia zilei de 1 iunie, pentru copii de la școala de tip internat din satul Cărpineni și copii din comuna Pădureni, jud. Vaslui, care au vizitat punctele de trecere a frontierei Leușeni și Albița, transmite CURENTUL.

La rândul lor, copii au surprins printr-o prezență deosebită, au purtat costume naționale și au prins la Hora Prieteniei angajații de frontieră.

Copiii şi-au dat întâlnire pe teritoriul Republicii Moldova, în punctul de trecere Leușeni. Aici au încercat să mânuiască utilajul folosit în controlul și supravegherea frontierei de stat, dar și au aflat de la lucrătorii vamali cum funcționează aparatul cu raze „X-Ray Rapiscan”.

Mai târziu, grupul de copii au încins Hora Prieteniei pe podul ce leagă cele două maluri ale Prutului, ca ulterior să viziteze punctul de trecere Albița, de pe teritoriul României. Toată atenția copiilor a fost captată de patrupedul Poliției de Frontieră Române, care a demonstrat măiestrie în căutarea lucrurilor interzise. Și pentru a înțelege mai bine specificul de lucru, polițiștii de frontieră români au realizat un tur de prezentare a sediului și au povestit din activitatea de securitate a frontierei de stat.

La finalul vizitei, poliţiştii de frontieră le-au urat tuturor copiilor să fie fericiţi, să crească frumoşi, sănătoşi, cuminți şi să aibă o copilărie lipsită de griji.

 

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților