[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Ucrainean, dat în căutare de autoritățile din Moldova, prins de patrupedul Poliției de Frontieră în timp ce încerca să fugă
22 Mai

Patrupedul Poliției de Frontieră Grom a „pus” la pământ un cetățean ucrainean care a încercat să fugă de polițiștii de frontieră în timpul descoperirii că acesta este căutat de autoritățile de drept din R. Moldova pentru careva infracțiuni. Incidentul a avut loc acum câteva ore, în punctul de trecere comun Briceni-Rossoșani, transmite CURENTUL.

Astfel, pentru efectuarea formalităţilor de trecere a frontierei de stat, pe sensul de intrare în R. Moldova s-a prezentat cetăţeanul Ucrainei, Leonid de 55 de ani. Acesta a înmânat polițiștilor de frontieră paşaportul ucrainean de tip intern. În urma înregistrării datelor în Sistemul Informaţional al Poliţiei de Frontieră, pe numele bărbatului a apărut un consemn exact, acesta fiind căutat de autoritățile de drept din R. Moldova. Conform procedurilor legale s-a purces la informarea persoanei vizate și reținerea acesteia în corespundere cu indicațiile primite.

În timpul discuției cu cetățeanul, acesta a opus rezistență angajatului Poliției de Frontieră și a încercat să părăsească teritoriul punctului de trecere, fugind în direcția statului vecin. Bărbatul a fost somat de polițiștii de frontieră să oprească pentru a nu fi nevoiți să aplice arma din dotare sau câinele, aflat în acel moment în serviciu. Toate avertizările au fost evitate și pe urma ucraineanului a fost lăsat patrupedul Grom. În scurt timp, inspectorul chinolog Artur Domnișor și Grom au reținut fugarul.

Cetățeanul ucrainean a fost preluat de Inspectoratul Național de Investigații al IGP pentru continuarea cercetărilor de rigoare și luarea măsurilor legale ce se impun.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților