[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) R. Moldova a fost selectată Capitala Mondială a Turismului Vinicol în 2018
26 Septembrie

Conferința de presă prilejuită Zilei Mondiale a Turismului a avut loc, astăzi, transmite CURENTUL.

În cadrul conferinței, Stanislav Rusu, Directorul general al Agenției Turismului a relatat despre industria turistică mondială și situația actuală a sectorului din Republica Moldova, precum și activitățile planificate pentru viitor.
Directorul general a adus la cunoștință faptul că la data de 2 august, curent Organizația Mondială a Turismului pe lângă ONU (OMT) a selectat Republica Moldova drept gazda ediției a III-a a Conferinței Globale a Turismului Vinicol.

„În Anul 2018, Republica Moldova va deveni, sub egida ONU, Capitala Mondială a Turismului Vinicol. Așteptăm aproximativ 250-300 de participanți profesioniști din peste 70 de țări ale lumii. Cheltuielile de transport și cazare vor fi suportate de participanți. Moldova va suporta doar cheltuieli interne, de organizare” – a declarat azi, Stanislav Rusu, Directorul general al Agenție Turismului.

Pe lângă Republica Moldova au înaintat candidaturile sale Regatul Spaniei și Republica Africa de Sud. Însă, în rezultatul organizării cu succes la Chișinău, în perioada 5-7 iunie curent, a celei de-a 61-a Reuniuni a Comisiei regionale pentru Europa a OMT, unde toți delegații au avut posibilitatea să descopere patrimoniul vinicol incomparabil, care merită cu desăvârșire a fi valorificat pe plan internațional, decizia conducerii OMT de a găzdui Conferința Globală a Turismului Vinicol, în anul 2018, a fost în favoarea Republicii Moldova.

Prima ediție a acestei conferințe a avut loc în 2016 în Georgia, Regiunea Cahetia, a doua ediție, din anul curent, va fi în Argentina, reg. Mendoza, iar a treia ediție, din anul viitor, se va desfășura în Republica Moldova.
De asemenea, în cadrul Conferinței de presă a avut loc lansarea oficială a primului spot video publicitar al turismului vinicol sub genericul: „Let’s rise a glass of wine in Moldova”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților