[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Protest la Guvern: Demisia!
18 Mai

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) și Partidul „ȘOR” desfășoară o acțiune de protest în fața sediului Guvernului și cer demisia Cabinetului de miniștri condus de Natalia Gavrilița, informează CURENTUL.

Oleg Reidman, deputat al PCRM, a declarat că situația actuală din Republica Moldova poate fi catalogată drept genocid sociale.

„Au crescut prețurile la toate produsele, s-a micșorat numărul de locuri de muncă, oamenii continuă să plece din țară, a scăzut natalitatea – acesta e un genocid social. Noi nu trebuie să răbdăm mult acest lucru, trebuie să ne exprimăm poziția. Începem cu acțiuni mai mici și apoi vom ajunge la proteste masive. Acest Guvern trebuie să plece în demisie”, a declarat parlamentarul.

Marina Tauber, deputat al Partidului „ȘOR”, a menționat că oamenii nu mai au răbdare și nici bani pentru a achita facturile și a face față prețurilor mari la toate produsele și serviciile.

„În timp ce oamenii mor de foame – și nu glumesc… noi în fiecare zi suntem în teritoriu și discutăm cu cetățenii. Din păcate, vocea opoziției nu este auzită în Parlament și noi suntem nevoiți să ieșim în stradă pentru că așa ne cer oamenii. Noi vom continua această luptă! Și acesta este primul pas în lupta cu ceea ce se întâmplă în țara noastră… Ne-au promis vremuri bune, unde sunt ele? Vedem că cresc doar prețurile, dar pensiile, alocațiile, salariile…?!”, a subliniat ea.

Cei prezenți la protest scandează: „Jos guvernarea!”, „Jos PAS!”.

Inapoi la arhiva noutaților