[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Liderul PSRM: „Avem capacitatea de a ne aduna și spune „nu” acestei guvernări”
18 Noiembrie

De la Academia de Științe, dar și de la Circ, în două coloane, membrii și simpatizanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), astăzi, au pornit într-un marș pentru a se întâlni în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), informează CURENTUL.

De menționat că, în PMAN, la 12:00, socialiștii vor desfășura un miting de protest.

UPDATE 13:20: Participanții la miting au adoptat o Rezoluție, prin care PSRM își propune zece obiective prioritare care se angajează să le implementeze în noul Parlament.

UPDATE 13:10: Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a afirmat că poporol Moldovei a răbdat destul această Guvernare și a venit timpul să fie „măturați”.

„Mai răbdăm sau ajunge?! Noi, în 2019, trebuie să-i măturăm pe toți odată, nu-i alegem, pe toți odată, pe toți cei care au guvernat în acești 10 ani. Știm cum și pas cu pas vom rezolva problema. Am demonstrat acest lucru în 2014, când am învins la parlamentare, în 2015 am câștigat în Găgăuzia susținând-o pe Irina Vlah, candidat independent în calitate de Bașcan, în 2016 am câștigat la prezidențiale. În pofida la tot, am reușit să învingem. Anul 2019 este anul nostru, al PSRM, al oamenilor RM, suntem datori să câștigăm. Februarie este luna învierii, după acești 10 ani. Am avut așa ceva în februarie 2001. E șansa noastră și trebuie să învingem, exact ca în 2001. Totul va depinde de noi, cei care suntem aici, dar și care ne privesc. Da, suntem aici mulți, dar în realitate suntem și mai mulți. Noi suntem pregătiți foarte serios. Pe noi nu ne pot speria. Cel mai important e să ne luăm toate puterile în mâini și să câștigăm. Vă îndemn la consolidare, să învingem și apoi să o apărăm. Lupta va fi de partea noastră”, a spus Dodon.

UPDATE: 13:00: Secretarul ideologic al PSRM, Ion Ceban, șeful fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, a spus că trebuie oprit dezmățul din RM.

„Acest lucru este posibil. Noi știm cum să ridicăm țara din genunchi, știm cum și o vom face după 24 februarie. Neapărat vom învinge. Acum, scopul nostru este să adunăm cât mai multe voturi, ca ulterior să fugărim această guvernare”, a spus Ceban.

UPDATE 12:45: Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah a afirmat că UTA Găgăuzia iubește RM.

„Despre noi, găgăuzii, se știe puțin, dar muncim și iubim pământurile acestei țări, iubim RM. Nu vrem să fim separați după naționalitate. Noi vrem să trăim în RM, ca țara noastră să fie independentă, ca să luptăm pentru întărirea țării. Fiecare din noi trebuie să fie sigur în ziua de mâine, să se simtă în siguranță. Să trăim într-o țară liberă. Aceasta e posibil, pentru că noi suntem uniți și suntem mulți. Moldova are viitor”, a punctat Vlah.

UPDATE 12:40: Liderul PSRM, Zinaida Greceanîi a declarat că este un miting de protest împotriva guvernării.

„Noi cu Dvs., ne-am adunat în PMAN, suntem mulți, dar în realitate suntem mult mai mulți, în toate satele, orașele țării. Nu a fost posibil să venim cu toții în PMAN, dar avem capacitatea de a ne aduna și spune „nu” acestei guvernări, celor care fac ca RM să dispară de pe harta lumii. Vă mulțumesc că ne-am adunat. Vă mulțumesc că nu vă este indiferentă soarta țării noastre. Vom lua decizii foarte importante astăzi”, a precizat Greceanîi.

UPDATE 12:35: Socialiștii au prezentat în PMAN un video despre evenimentele care au avut loc în ultimii 9 ani de zile.

UPDATE 12:30: Secretarul general al PSRM, Vlad Batrîncea a dat startul Mitingului Național.

„Ne-au promis o istorie de succes, însă în realitate ne-au furat speranța și viitorul. Haideți să le spunem că statul nostru este Moldova. Ne-am adunat din toată Moldova să spunem „Demisia!” acestei guvernări. De astăzi, începem cea mai importantă luptă, cea pentru Moldova, ca să reîntoarcem cetățenilor speranța. Marșul nostru își începe lucrările. Împreună, aici, ne vom face planurile de viitor, vom începe eliberarea RM, de dragul nostru, de dragul copiilor noștri. Trebuie să câștigăm această luptă”, a spus Batrîncea.

UPDATE 11:50: Marșului s-a alăturat Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi și Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Andriana Cheptine

psrm1

foto: Nichita Țurcan/Facebook

Inapoi la arhiva noutaților