[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Dorin Chirtoacă a fost ales noul lider al Partidului Liberal
1 Decembrie

Partidul Liberal (PL) desfășoară, în aceste clipe, cel de-al V-lea Congres extraordinar, transmite CURENTUL.

În cadrul Congresului, vor fi luate mai multe decizii importante, inclusiv urmează să fie ales un nou Președinte al partidului, se vor face modificări la statut și program, dar și va fi abordat și subiectul alegerilor parlamentare stabilite pentru data de 24 februarie 2019.

UPDATE 10.50: Vicepreședinta PL, Corina Fusu, a declarat că, Congresul nu a fost stabilit întâmplător pentru data de 1 decembrie 2019.

„Nu este întâmplător, este Ziua Națională a tututor românilor. O delegație a PL se află acum la Alba Iulia, pentru a fi alături de românii de pretutindeni la această minunată sărbătoare când se împlinesc 100 de ani de la formarea României”, a precizat Fusu.

UPDATE 11.40: În raportul de activitate, președintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că, cei care trăiesc în RM trebuie să fie mândri de istorie.

„Unirea au făcut-o oamenii, care au avut un singur ideal – unitatea națională. Vă felicit cu marea sărbătoare – 100 ani de la Marea Unire. O limbă vorbim, o națiune suntem, o țară să fim. Așa a vrut Dumnezeu, așa au vrut strămoșii noștri, asta vrem și noi. De aceea, vă îndemn și eu la luptă pentru o Românie mare. Astăzi, s-au scurs 20 ani de când am fost ales Președinte, aceștia nu au trecut în zadar, iar dovada sunt rezultatele noastre comune. Astăzi, suntem o echipă de neînvins, puterea PL nu este în președinte, dar în dvs., fără o echipă nu se poate face nimic. După 20 ani de activitate în calitate de președinte, vă pot spune că sunt mândru că sunt coleg de partid cu dvs.. PL este un partid care nu a făcut promisiuni, dar are fapte concrete, doar invidioșii nu vor să recunoască rezultatele. De aceea, noi luptăm pentru reîntregirea neamului nostru. Datorită PL, astăzi limba română este în capul mesei. Ultimul mandat de președinte ar fi trebuit să fie unul dintre cele mai ușoare, nu a fost să fie așa, a fost cel mai greu, de aceea că am pus în situația de a face o alianță cu PDM sau cu alegeri anticipate și venirea PSRM la putere. În cazul în care refuzam să venim guvernare, tot noi aveam să fim vinoveți. Însă, sunt sigur că va veni și ziua în care cetățenii vor înțelege cine este grâul și cine neghina, este nevoie de timp, răbdare și luptă. Am făcut tot posibilul ca să evităm o guvernarea pro-rusă. Noi luptăm pentru oameni”, a spus Ghimpu.

UPDATE 12:15: Mihai Ghimpu a venit un mesaj către viitorul președinte al PL.

„Viitorului președinte îi urez să fie și munte, și mare. Munte – ca să poată rezista tuturor furtunilor și mare – care să poată porni valurile, atunci când este nevoie să lupți și pentru țară”, a adăugat Ghimpu.

UPDATE 13:28: Conducerea Partidului Liberal (PL) a propus ca Mihai Ghimpu să fie numit Președinte de Onoare al partidului.

Astfel, numirea lui Ghimpu a fost susținută cu majoritatea delegaților prezenți și cu 3 abțineri.
UPDATE 14.00: După Congres, membrii PL au mers într-un marș, organizat cu ocazia Zilei Naționale a României și Centenarul Marii Uniri.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților