[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Democrații desfășoară Adunarea Națională (update)
21 Octombrie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) organizează, în aceste clipe, Adunarea Națională a partidului, informează CURENTUL.

Adunarea Naţională PDM – Pentru Moldova se desfăşoară în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Potrivit PDM, întrunirea are ca scop prezentarea principiilor care vor sta la baza programului politic al partidului în următorii ani.

UPDATE 11:26 Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, s-a referit la acțiunile partidului în cei 23 ani de activitate.

„În 23 de de ani de activitate ai Partidului Democrat, am venit astăzi prima dată cu ideea de a veni în Piață. Este o manifestație pentru consolidarea internă a Partidului Democrat, este o manifestație care ne permite ca noi împreună să consolidăm Republica Moldova. Partidul Democrat a fost creat pentru a construi, noi îndemnăm oanmenii să muncească. Eu propun să fim împreună, solidari, să muncim pentru binele patriei noastre”, a precizat Diacov.

UDATE 11:40: Prim-ministrul Pavel Filip, Prim-vicepreședintele PDM, Pavel Filip, a comunicat despre activitatea Guvernului R. Moldova.

„Cu siguranță, ne aflăm acum la cea mai mare adunare a democraților din istoria acestui partid. Asta e forța democraților, a partidului nostru, a Moldovei, a oamenilor Moldovei. De aproape 3 ani de zile, PDM are șansa și onoarea de a guverna Republica Moldova. În acest timp, țara noastră a demonstrat că se poate ridica, că are demnitate și poate depăși greutăți. Astăzi, economia țării este în cel de-al 3-lea an în creștere. Anul acesta, creșterea economica depășește deja 5%. Astăzi, salariul mediu în Republica Moldova este cu 30 % mai mare decât în urmă cu 3 ani. Putem spune ferm că Republica Moldova nu este cea mai săracă țară din Republica Moldova. Am ajuns la aceste rezultate pentru că am susținut mediul de afaceri. Am redus numărul de acte permisive, am oferit subvenții pentru crearea a noi locuri de muncă. Astăzi în Moldova nu se mai închid școli, în Republica Moldova se renovează școlile. Am făcut aceste progrese pentru că am înțeles că dăm un viitor educației. Negativismul din societate a scăzut, aceste lucruri au devenit posibile datorită guvernării PDM pentru oameni. În această săptămână s-au împlinit 1000 de zile a PDM. În toate aceste 1000 de zile, Guvernul a simțit susținerea cetățenilor. Cu așa colegi eu mă pot porni pe orice drum”, a declarat Filip.

UPDATE 12:05:Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a vorbit despre o evoluție a țării.

„Este un moment important pentru PDM. Suntem aici veniți din toate colțurile țării, ca să arătăm că suntem puternici. Multă vreme, noi, moldovenii, am stat în genunchi sau cu capul plecat, însă acum suntem altfel. PDM a condus țara așa cum este nevoie, cu sufletul la oameni. PDM schimbă Moldova în bine, evoluția partidului a arătat că noi mereu am pus atenție pe competență. Nici un partid nu a făcut pentru vectorul european al Republicii Moldova cât PDM. Sunt zeci de lucruri bune care PDM le-a făcut pentru Republica Moldova”, a precizat Candu.

UPDATE 12:30: Deputatul democrat Eugen Nichiforciuc a pus la vot angajamentul PDM, care a fost susținut de participanți.

„Ne luăm angajamentul și vom susține orientarea politică a PDM. Vom sprijini Guvernul Republicii Moldova și salutăm 1000 de zile de guvernare. Vom contribui la programele de modernizare a Moldovei. Vom depune efort pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE. Vom fi alături de conducerea partidului în procesul de selectare a candidaților pentru alegerile din 24 februarie 2019”, a comunicat Nichiforciuc, cu referire la angajamentul PDM.

3958eb11-1a3a-4944-9f06-dc5e7c3bbb21 b4a13c77-5c55-4ad3-b8c4-49b1d50e8e11

Mihaela Conovali

video: privesc.eu
foto: Facebook/Roman Lesan, privesc.eu

Inapoi la arhiva noutaților