[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Copiii din școli – instruiți de INP în domeniul siguranței rutiere
28 Martie

În scopul prevenirii accidentelor rutiere cu implicarea copiilor, angajații Inspectoratului Național de Patrulare desfășoară în instituțiile de învățământ din toată țara instruiri teoretice și practice în domeniul siguranței rutiere, transmite CURENTUL.

Copii sunt învățați de ofițerii de patrulare regulile de circulație și cum să se deplaseze pe drumurile publice în calitate de pietoni, pasageri sau bicicliști.

Prin intermediul acestor lecții, Inspectoratul Național de Patrulare își propune să le insufle copiilor că siguranța lor depinde mult de respectărea regulilor de circulație.

Totodată, INP vine cu recomandări și pentru părinți:

„- nu lasați copii fără supraveghere;

– să nu le permită copiilor să se joace înafara locurilor special amenajate, pe carosabil sau în apropiere de acesta;

– să le explice copiilor să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri, decât prin cele special amenajate, la trecerile semaforizate numai la semnalul luminos de culoare verde”, menționează INP.

Potrivit INP, de la începutul anului curent până în prezent, pe teritoriul țării au avut loc 73 accidente rutiere cu implicarea copiilor, soldate cu 3 copii decedați și 62 traumatizați, iar în aceiași perioadă a anului 2018 sau produs 80 accidente, soldate cu 4 copii decedați și 71 traumatizați, fapt îmbucurător pentru că cifra este în descreștere.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților