[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Beat la volan a încercat să fugă de inspectorii de patrulare. INP a inițiat o procedură penală
29 Octombrie

A urcat beat la volan și a încercat să fugă de poliție punând viața tuturor participanților la trafic în pericol. Cazul a avut loc la data de 27 octombrie curent, în jurul orei 18.00, în or.Drochia.

Fiind prezenți la supravegherea siguranței traficului rutier, inspectorii de patrulare au observat un automobil de model Opel Astra ce se deplasa haotic. La somația legală de a stopa, conducătorul auto intenționat a ignorat cerințele și a apăsat pe accelerator încercând să fugă.

Ținând cont de faptul că șoferul se deplasa neadecvat pe timp de ceață, cu viteză, pe contrasens punând în pericol viețile tuturor participanților la traficul rutier, inspectorii de patrulare au cerul ajutorul colegilor din alte localități. După două ore de umărire, la intrarea în orașul Edineț, acesta a fost stopat și imobilizat.

Identificat, șoferul s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 42 de ani, originar din Ocnița. În momentul verificării, acesta era vizibil în stare de ebrietate și emana un miros puternic de alcool. Supus testului alcoolscopic, aparatul Drager a confirmat prezența alcoolului, în aerul expirat fiind 0, 82 mg/l.

Pe numele acestuia a fost pornită o procedură penală pentru faptul că a condus în stare de ebrietate, nu s-a conformat cerințelor legale ale inspectorilor de patrulare și a creat de nenumărate ori pericole de accident.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților