[ X ]
[ X ]
[ X ]
Victor Stepaniuc explică ce rol va avea Consiliul pentru consolidarea statalității și reintegrarea țării
14 August

Președintele Comisiei pentru consolidarea statalității și reintegrarea țării din cadrul Consiliului Societății Civile de pe lângă șeful statului, liderul Partidului Popular Socialist din Moldova (PPSM), Victor Stepaniuc, speră că între Consiliu și Președinție va fi o strânsă colaborare, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md, Victor Stepaniuc menționează că personalitatea Președintelui e importantă pentru a putea implementa propunerile Consiliului.

„Rolul este unul consultativ. Eu sper că între Consiliu și Președinție va fi o colaborare. Eu sper că marea majoritate a propunerilor Președintele le va accepta și va încerca să le implementeze, chiar dacă împuternicirile și atribuțiile sunt foarte limitate. Este importantă personalitatea Președintelui, în ce măsură Dlui va putea, împreună cu echipa sa, să găsească căile pentru implementarea unei sau altei propuneri”, a spus Victor Stepaniuc.

Victor Stepaniuc a punctat că acest Consiliu nu este unul al socialiștilor.

„Eu aș vrea să resping unele critici ce au răsunat în mass-media precum că se încearcă a crea un Consiliu al societății civile a socialiștilor – nu este adevărat şi dvs. o să vă convingeți că absoluta majoritate din membrii Consiliului sunt oameni de vază din țară, cu diferite viziuni ideologice, social-politice, dar cu experiență bogată în viața publică, administrativă, cultură, știință, învățământ. Eu sper că acest Consiliu va juca un rol constructiv, foarte necesar în condițiile de profunda criza social-economica a țării”, a specificat Victor Stepaniuc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților